Bloas T 'um Op

 

Bloas T'um Op

In November 1996 werd er door Drumfanfare Showband Heijningen nagedacht of er tijdens de carnavals optocht in Fijnaart muziek gemaakt kon worden. Een aantal leden vond het toen niet zo'n geslaagd idee om in een carnavals optocht met uniform te lopen en marsmuziek te spelen. Toen ontstond het idee om met een 'groepje' carnavalsmuziek te gaan maken. Dit werd toen in elkaar gezet en er werden leden benaderd met de vraag of ze mee wilde doen. Die waren zo enthousiast dat we met 26(!) mensen begonnen met repeteren.

 

Ook werd er nagedacht over een naam. Al snel was de naam die op de grote trom stond van Johan Buurstee de "doorslaggevende" geworden en Bloas T'um Op was geboren.

 

Na twee maanden gerepeteerd te hebben in de garage van familie Nuiten was het eerste optreden daar. Met de raad van elf uit Stampersgat gingen we naar Hoeven. Voor allemaal een geslaagd optreden.

 

Daarna begonnen we aan onze 1e carnaval in 1997 met optredens in diverse plaatsen en in diverse optochten. Omdat we met een extreem grote club waren, kwamen we nog al eens in de problemen in sommige cafe's en podia in verband met de ruimte.

 

Niet alleen met carnaval werd er opgetreden, maar ook bij tal van andere gelegenheden zoals; feestjes, verjaardagen, bruiloften, festivals, braderie├źn en ga zo maar door. Als er een hapje en een drankje was, waren wij ook aanwezig.

 

Inmiddels is het muziekrepetoire met de jaren meegegroeid. De club is wel wat uitgedund, maar er zijn nog altijd leden die er vanaf de oprichting bij zijn en nog steeds overal mee naar toe gaan en ook trouw op de repetitie's komen.

 

Er zijn door de jaren heen ook leden aan ons ontvallen. Dinnus Frijters en Johan Buurstee zijn in onze gedachten nog steeds bij ons als we gaan optreden. Dan denken we niet alleen aan het gemis, maar vooral aan heel veel leuke dingen die gebeurden tijdens optredens en repetities.

 

Al met al zijn we een gezellig clubke die heel veel van muziek maken houden, maar ook van een drankje en gezelligheid onder elkaar.